ASİ – Akademi & Sivil Toplum: Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Katkı Çevrimiçi Seminerlerinin Üçüncü Dönemi 15 Kasım 2022’de Başlıyor!
Facebook
Twitter
WhatsApp

ÜÇÜNCÜ DÖNEM SEMİNERLERİMİZ BAŞLIYOR!


Her biri dört çevrimiçi canlı oturum ile gerçekleşecek üçüncü dönem seminerlerimizle ilgili özet bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz:

Feminist Mücadele ve Psikolojik Sağlık
Aslı Aydemir, Hilal Eyüpoğlu
26 Kasım, 16 Aralık, Saat: 19.30- 21.00

Seminerde feminizmin psikoloji bilimine etkilerinden başlayarak feminist psikolojinin kadınlara, feministlere ve feminist mücadeleye katkılarını, erkek şiddeti ve travmaya maruz kalmış kadınların şiddet karşısında verdikleri tepkilerin psikolojik karşılığını ve bu kadınları psikolojik olarak güçlendirmenin olanak ve yollarını, son olarak da feminist aktivistlerin psikolojik sağlığı ve iyilik hallerinin (well-being) güçlenmesi/ güçlendirilmesi için olanak ve yollarla birlikte feminist mücadelenin psikolojik sağlığa etkilerini tartışılacaktır.

Toplumsal Cinsiyet Odaklı İletişim ve Medya
Hatice Çoban Keneş, Sevcan Tiftik, Uğur Çiftçi
12 Aralık- 22 Aralık  Saat: 19.00- 20.30

Seminer, toplumsal cinsiyet odaklı bir medya ve iletişimin nasıl olabileceğine odaklanıyor. Seminer süresince cinsiyetçiliğin, homofobinin, erilliğin ve genel olarak dışlayıcılığın dilde ve söylemde kurulma biçimlerini inceleyeceğiz. Geleneksel ve yeni medyada, edebiyatta, popüler kültür ürünlerinde ve gündelik dilde yerleşmiş ayrımcılığa, cinsiyetçiliğe, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine yol açan dilsel ve söylemsel stratejileri örnekler üzerinden analiz edeceğiz. Ayrıca toplumsal cinsiyet perspektifine sahip dilin ve söylemin eşitlikçi kullanımlarını içeren çeşitli mecralardan alınan iyi örnekler üzerine çalışmalar yapacağız. Böylece hak odaklı, toplumsal cinsiyet eşitliğine dayanan iletişimin eşitlik açısından olması gereken özelliklerini de kapsamış olmayı hedefliyoruz.

Toplumsal Cinsiyet Odaklı Eleştirel Barış
Ferda Fahrioğlu Akın, Gülcan Ergün
10 Ocak-31 Ocak  Saat: 19.00-21.00

Seminerde eleştirel barış çalışmaları alanı toplumsal cinsiyet perspektifi ile tartışılacaktır. Toplumsal cinsiyet perspektifli eleştirel barış çalışmaları hem teorik olarak hem de dünyadan ve Türkiye’den örnekler ele alınarak incelenecektir. Çatışma kadar barış ve çatışma çözümünün de cinsiyetlendirilmiş olduğu görülmektedir. Bu seminerde eleştirel barış çalışmaları alanının toplumsal cinsiyet perspektifi ile ele alınması, çatışma çözümü ve müzakere süreçlerinde yer alan aktörler içinde kadın ve LGBTİ+ gruplarının rolleri ve etkinlikleri detaylı olarak tartışılacaktır.

KAYITLAR:

  • Seminerler, toplumsal cinsiyet alanında faaliyet gösteren STÖ’lerin üye ve gönüllülerine açıktır. Ancak kontenjan sınırı nedeniyle kayıtlarda ağ üyelerimize öncelik tanınacaktır.
  • Çevrimiçi seminerlerimize https://ag-da.org/form/view.php?id=12695 adresindeki formu doldurarak kayıt başvurusu oluşturabilirsiniz.